Jeg bager efter Sifs opskrift i Krudtugler og Kanelsnegle og de bliver altid supergode.
Safran og sukker |
En ordentlig balje |
Fine Luciaboller |
Luciabarnet Opskrift: |
200 gr smør
5 dl mælk
0.5 gram safran + 1 tsk sukker
50 gr gær
1/2 tsk salt
1- 1 1/2 dl sukker
5 spsk lunkent vand
2 æg
ca 16 dl mel
rosiner til pynt
1 æg til pensling
Smet smørret og bland det med den kolde mælk. Giv safran og lidt sukker en tur i morteren og tilsæt mælkeblandingen. Rør gæren ud i en anden skål med salt, sukker og lunkent vand. Hæld de to blandinger sammen. Kom æggene i og rør rundt. Hæld mel i, men hold lidt tilbage til udrulning, Ælt og hæv 1 - 1 1/2 time. Opvarm ovnen til 250 grader. Rul dejen ud og fomr til forskellige Luciaboller. Efterhæves lidt og pensles. Bages ca 8 minutter alt efter størrelse.
God fornøjelse.
Hej Mette! Tilykke med din datter i morgen. Håber I får en god dag. KH Christina.
SvarSletTillykke med Astrid! Flot vejr vi har haft i dag.
SvarSletTak for sidst, hyggeligt som altid, og dejligt at få snakket lidt....