Sider

søndag den 12. december 2010

Lucia-fødselsdag

I morgen er det Lucia-dag. En rigtig fin mærkedag, der markerer at lyset snart er på vej tilbage og med en fin historie om helgeninden Lucia. Jeg bliver altid lidt rørt når der er Luciaoptog på min skole, de skønne elever i 4.klasse står for arrangementet og de koncenterere sig dybt og fylder den mørke skole med lys og sang, om morgenen på Luciadag. Vores datter blev født for 3 år siden på Luciadag, så derfor har den fået en ekstra speciel plads i mit hjerte. Det er nu en fast tradition at der bages Luciaboller og laves hvid gløgg til fødselsdagen, der fejres flere dage i træk.
Jeg bager efter Sifs opskrift i Krudtugler og Kanelsnegle og de bliver altid supergode.
Safran og sukker

En ordentlig balje

Fine Luciaboller

Luciabarnet

Opskrift:
200 gr smør
5 dl mælk
0.5 gram safran + 1 tsk sukker
50 gr gær
1/2 tsk salt
1- 1 1/2 dl sukker
5 spsk lunkent vand
2 æg
ca 16 dl mel
rosiner til pynt
1 æg til pensling

Smet smørret og bland det med den kolde mælk. Giv safran og lidt sukker en tur i morteren og tilsæt mælkeblandingen. Rør gæren ud i en anden skål med salt, sukker og lunkent vand. Hæld de to blandinger sammen. Kom æggene i og rør rundt. Hæld mel i, men hold lidt tilbage til udrulning, Ælt og hæv 1 - 1 1/2 time. Opvarm ovnen til 250 grader. Rul dejen ud og fomr til forskellige Luciaboller. Efterhæves lidt og pensles. Bages ca 8 minutter alt efter størrelse.
God fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Hej Mette! Tilykke med din datter i morgen. Håber I får en god dag. KH Christina.

    SvarSlet
  2. Tillykke med Astrid! Flot vejr vi har haft i dag.
    Tak for sidst, hyggeligt som altid, og dejligt at få snakket lidt....

    SvarSlet

Tak for din kommentar :)