Sider

søndag den 19. december 2010

Hjemmebacht

Æææælsker at bage mit brød selv og ville ønske jeg kunne gøre det hver dag, men det bliver mest til en weekendaktivitet. Mit brød bager jeg uden opskrift, men bruger ca en halv pakke gær til 4-5 dl vand, tilsætter lidt mælk/yoghurt, fedtstof, sukker og salt. Altid havregryn, måske nogle kerner, nødder, abrikoser, revet æble, groft mel og hvedemel til det kan æltes godt. Hæver, formes og bages ved 200 gr til bollerne er færdige.


En opskrift som jeg altid falder tilbage på er muffins! Min grundopskrift har fulgt mig i mange år og "fyldet" kan varieres efter smag og behag. De er lynhurtige at røre sammen og smager godt.


Opskrift

65 gr smør (bruger flydende bagemargarine)
110 gr rørsukker (eller alm sukker)
1 æg
ca. 90 gr yohurt/cremefraiche el. lign
150 gr mel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver

Røres godt igennem og tilsættes fx.
æble i tern og lidt kanel
skovbær og chokolade
banan
revet marcipan

Hældes i muffinsforme, der bliver ca. 10-12 muffins, alt efter formenes str.
Bages ved 190 gr i 18-20 min.





1 kommentar:

  1. Hvor hyggeligt jeg faldt over din blog!!
    Kan nikke genkendende til mange ting, læser også meget når tiden er til det, ellers er jeg 32 år, arbejder som dagplejer, mor til 3, kreativ, maler/sælger mine malerier der går under det finurlige navn "Troldestreger", elsker loppefund og genbrug, stearinlys og hygge med varm kakao. Indehaver af hus på landet, rådyr i haven og nullermænd i krogene.

    Glædelig jul,,see ya på min spritnye blog...
    www.rikketankestrejf.blogspot.com

    SvarSlet

Tak for din kommentar :)